De Beaufort

 

Onderzoek naar De Beaufort

Naar de "rijke tak" De Beaufort is al veel genealogisch onderzoek gedaan.
Pierre de Beaufort, kleermaker en koopman te Sedan is de stamvader van de Nederlandse tak van de familie De Beaufort. Zijn voorouders hebben wij terug kunnen vinden tot circa 1540 te Meaux.


Pierre ging in 1613 naar Nederland waarschijnlijk op aanraden van zijn oom (of oudoom) Etienne de Franchimont, die al eerder naar Nederland was gekomen in het gevolg van de franse gezant De Buzanval.
Enkele jaren later volgde hij zijn oom op als commissaris van de monstering. Hij vestigde zich te Hulst waar hij in de magistraat kwam. Eind 1645 werd hij commissaris bevoorrading en uitrusting van het leger te Hulst.

Pierre en zijn nakomelingen trouwden met vrouwen uit aanzienlijke Zeeuwse geslachten (Colve, Van Mogge, Van Serooskerke, Stavenisse, van Gelre e.a.) en bleven de eerste 150 jaar in Zeeland gevestigd.
Zijn zoon Benjamin de Beaufort (geboren 06-06-1625) werd burgemeester van Hulst en Hulster ambacht, zijn kleinzoon Pieter de Beaufort werd Ontvanger van Hulsterambacht en Stadhouder, Schepen en Burgemeester van het Land en de Stad van Hulst.

In de loop van de 18e eeuw leidde de carrière van Pieter Benjamin de Beaufort (1688-1777) ertoe, dat zijn nakomelingen zich in Utrecht vestigden.

Een -nog niet volledig- genealogisch overzicht van het geslacht De Beaufort vóór en tijdens de Zeeuwse periode geeft een beeld van deze familie en haar maatschappelijke positie.

Deze "rijke tak" De Beaufort heeft geen enkele relatie met de Beauforts die in Zeeland hebben geleefd sinds circa 1670.


Over de familie De Beaufort en het landgoed Den Treek te Leusden:

http://www.kampamersfoort.nl/fls/200603_Landgoed_Den_Treek_en_de_Stichting_Nationaal_Monument_Kamp_Amersfoort_Nauw_verbonden_buren_deel_III.pdf

De Beaufort


de nakomelingen van Jean de Beauforthttp://beaufortgenealogie.nl/PROGEN/debeaufort/debeaufort-frm2.htmhttp://beaufortgenealogie.nl/PROGEN/debeaufort/debeaufort-frm2.htmhttp://beaufortgenealogie.nl/PROGEN/coone/coone-frm2.htmshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1